Ken Swedenborg bryter tystnaden

Det har varit en mycket rörig vecka i landstingspolitiken. Efter att det blev känt att sjukvårdspartiets Ken Swedenborg vänt partikamraterna ryggen och förhandlar med socialdemokraterna har allt ställts på ända. Men själv har Swedenborg gått under jorden. I två veckor har han varit oanträffbar. Tills nu. För första gången ger Ken Swedenborg nu sin syn på saken.

– Mycket handlar det här helt enkelt om folk som inte har behärskat situationen utan övermannats av sitt eget personliga maktbegär, säger Ken Swedenborg som nu alltså bryter tystnaden.

Sjukvårdspartiet är ett förbund av flera lokala småpartier.
Enligt Ken Swedenborg har dom andra partierna stött bort hans parti, folkkampanjen för sjukvården. Konflikten kulminerade på ett möte för två veckor sen. Ett möte som slutade med att Swedenborg polisanmäldes för misshandel.

– Man till det yttersta utmanade och i frågåsatte min lämplighet att vara folkvald landstingsfullmäktigeledamot, säger Swedenborg.

Det var då Ken Swedenborg kontaktade den andra sidan. Socialdemokraterna och Alf Johansson.

– Det har varit rätt invecklande samtal men givetvis finns det en del frågor som återstår att klara ut, men det har varit en god inledning av samtalen tycker jag.

Läs även:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista