Personal kände sig hotad av Ken Swedenborg

Ken Swedenborgs agerande som ombud för en patient har fått landstinget att lämna in en anmälan enligt arbetsmiljölagen. Enligt landstingsdirektör Ulf Hållmarker, har Swedenborg vid flera tillfällen uppträtt hotfullt mot vårdpersonal.

I september kom ett fax skrivet på sjukvårdspartiets brevpapper till akuten på Falu lasarett. Det var Ken Swedenborg, som förvarnade om att han skulle komma dit tillsammans med en patient om några timmar. Personalen upplevde sedan besöket som mycket olustigt.
I oktober krävde sedan Swedenborg behandling, remiss och hantering av samma patient vid en vårdcentral i Ludvika före ett visst klockslag. Annars hotade han med att anmäla läkaren till sjukvårdens ansvarsnämnd. Läkaren kände sig hotad och var beredd att lämna vårdcentralen.
Det här sammantaget fick landstinget att lämna in en anmälan enligt arbetsmiljölagen. Landstingsdirektören säger att Swedenborgs uppträdande är oacceptabelt och att det inte får upprepas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista