Miss i sandningen vid dödsolyckan

Vägen var glashal.Där den svåra kollissionen mellan en skolbuss och en lastbil inträffade i Grängesberg, hade inte något alls gjorts åt vägen för att minska halkan. En person omkom vid olyckan och många ungdomar i bussen chockades svårt.

Föraren av lastbilen avled genast vid olyckan och busschauffören skadades svårt. I bussen fanns ett 40-tal skolungdomar. Ingen av dom fick några svåra skador, men många chockades vid olyckan.
Kollissionen inträffade i en kurva, där ett av fordonen kom över på fel sida av vägen.
Det var glashalt, men någon halkbekämpning hade ändå inte gjorts på platsen.
Det är Ludvika kommun, som har ansvaret för vägen. Kommunen har sedan i sin tur anlitat en entreprenör, ett företag, som ska se till att vägen sköts.
– Nu kunde inte det företaget åka ut och sanda den här gången, så därför anlitade vi ett annat företag, säger Anders Axelsson vid tekniska kontoret på Ludvika kommun.
– Och vi trodde att alla vägar var sandade och klara, säger han. Nu måste vi se över och förbättra våra rutiner ytterligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".