Lämnar socialdemokraterna i protest

Socialdemokrater i Ludvika är starkt kritiska till maktspelet i landstinget. Kritiken riktas främst mot det egna partiet och den kohandel det har med folkkampanjens Ken Swedenborg, som ju har sin hemvist i just Ludvika. Missnöjet har också lett till att medlemmar har lämnat partiet i Ludvika. Det måste bli en överenskommelse över blockgränserna, tycker Per-Erik Granström, som är ordförande i Ludvika Arbetarekommun.

Per-Erik Granström är besviken på både den borgerliga alliansen och på det egna partiet socialdemokraterna. Han tycker det är underligt att socialdemokraterna nu förhandlar med ett sjukvårdsparti, som spruckit.
– Det här kan blir negativt för sjukvården i Dalarna fyra år framåt, befarar han.
Per-Erik Granström tycker istället att man måste komma överens över blockgränserna.
– Man kan sätta sig ner och se vad man har gemensamt och kan enas om och sedan arbeta utifrån det, föreslår han.
Förhandlingarna med folkkampanjen och Ken Swedenborg har väckt ilska i Ludvika. Två medlemmar har också av den anledning lämnat det socialdemokratiska partiet. En av dom är Rolf Ryman, som är ordförande i Metalls socialdemokratiska förening.
--Avhoppen gör mig bekymrad, säger Per-Erik Granström. Det är en mycket allvarlig signal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".