Christer Dysholm på väg in i Landstingsstyrelsen

Turerna i landstingspolitiken fortsätter. Christer Dysholm är den man som Folkkampanjen för sjukvården vill ha in i Landstingstyrelsen. Han är det kanske hetaste namnet i Dalapolitiken just nu. Men vem är han? Han beskriver sig själv som en ”vanlig knegare”.

– Just nu är jag förtidspensionerad, säger Dysholm om vad han gör just nu.

Vilken erfarenhet har du av politik?
– Ja, ett intresse.

Har du jobbat aktivt med politik?
– Jag vill helst ligga i bakgrunden och jobba därifrån.

Är du rätt person att vara med och styre en sådan stor organisation som landstinget?
– Det måste andra få avgöra.

Christer Dysholm stod på Folkkampanjen för sjukvårdens lista i valet 2002. Men han är en doldis i politiken. Under den senaste tidens turbulens i landstinget har han fungerat som Ken Swedenborgs presstalesman. Hans största uppgift ser han i föreningen som han ordförande i: Föreningen för oskyldigt dömda. Det engagemanget får honom att tveka att hoppa på en tung post i landstinget.

– Det känns ibland som att jag sviker dom som jag håller på och hjälper, säger Christer Dysholm.

En uppgörelse med vänsterblocket i Landstinget skulle innebära att Ken Swedenborg tar plats i fullmäktige, och Christer Dysholm i Landstingsstyrelsen. Där skulle Dysholm få ansvar för en omsättning på 5,7 miljarder. Men själv jagas han av Kronofogden. Han ligger efter med underhållsstöd å har över 13.000 kronor i skulder.
– Ja, det är ju sorgligt, det är sorgligt att dom finns, säger Dysholm till Dalanytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".