Misshandlade tre kvinnor

En 32-årig man från en ort utanför Falun har dömts till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för en rad brott. Bl a fälldes mannen för grov kvinnofridskränkning.

Den 32-årige man dömdes av Falu tingsrätt för nio olika brott, bl a grov kvinnofridskränkning av den kvinna han varit gift med. Han fälldes också för olaga hot och misshandel, mot två andra kvinnor.
Han ansågs också skyldig till att ha kört bil narkotikapåverkad. Dessutom har han kört bil med en hastighet av mellan 150 och 200 km i timmen i halkigt väglag på bl a riksväg 70.
Tingsrätten anser att den sammanlagda brottsligheten har ett straffvärde som överstiger minimstraffet för grov kvinnofridskränkning, som är åtta månaders fängelse. Men rätten nöjer sig med skyddstillsyn i ett och ett halvt år, kombinerad med en särskild behandlingsplan.
Rätten hoppas att skyddstillsynen kan bidra till att mannen, som är kriminelllt belastad sedan tidigare, avhåller sig från fortsatt brottslighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".