Susanna Kallurs förföljare åtalad

Den 26-årige fransman som förföljt häckstjärnan Susanna Kallur i Falun åtalades idag för nya brott. Det handlar om misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman.

Den 26-årige fransmannen kom till Sverige och Falun för att försöka komma i kontakt med Susanna Kallur som han sagt sig vara förälskad i.

I sin iver att komma nära Susanna har han begått brott som han nu ställs till svars för.

Först handlade det om ofredande av en ung kvinna och en nioårig flicka i friidrottshallen på Lugnet. Mannen anhölls och häktades för det. Han släppte sen genom beslut av hovrätten, men samma dag åtalades han för just ofredande.

Sen fortsatte brottsligheten, för en dryg vecka sen greps och anhölls den 26-årige fransmannen misstänkt för att ha misshandlat och hotat en vaktmästare vid entrén till tennishallen på Lugnet.

Mannen häktades på nytt, och fyra dar senare gick han till angrepp mot en kvinnlig kriminalvårdare på häktet, Det skedde när en skriftlig handling skulle överlämnas till honom. Han grep tag i vårdaren och drog i hennes armar så att hon skadades lätt.

I dag har alltså Falu tingsrätt fått in en ny stämningansökan mot fransmannen för de här nya brotten. De rubriceras som misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".