Allt flera nya företagare i Mora

Det har blivit alltmer populärt att bli egen företagare i Mora. Under årets första tre kvartal fick kommunen 79 nya företagare, och det kan jämföras med de 84 som startade eget under hela förra året. 

- Det tar mycket tid att skapa kontakter och besöka företag, säger Jörgen Backman, som startade sitt företag i september, men det är roligt och spännande.

Linda Morell, som är nyföretagarrådgivare på Mora kommuns näringslivskontor säger att det främst är tjänsteföretag som de nya företagarna är intresserade av. Många vill etablera sig inom hälsobranschen, men för övrigt är det mycket varierat.

- Det är många morabor, både sådana som bor i kommunen och hemvändare, som blir egna företagare, säger Linda Morell, det är både män och kvinnor och många olika branscher.

- Jag har många företag som jag ger råd åt nu, så jag tror att trenden med nyetablerade företagare håller i sig, säger Linda Morell. Förhoppningsvis blir det en positiv spiral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".