48-åring i hovrätten för grova våldsbrott

På måndag inleds hovrättsförhandlingar mot en 48-årig man från Falun som dömts till sex års fängelse för grova våldsbrott mot sin hustru. Mannen är svårt kriminellt belastad sen tidigare och har bland annat fällts för mord.

För 21 år sedan dömdes mannen av Halmstads tingsrätt till sluten psykiatrisk vård för mord på sin dåvarande flickvän. För nio år sen dömde Falu tingsrätt honom till två års fängelse sen han bränt ner sin egen villa.

Och i slutet av september i år blev det sex års fängelse för mannen sen han åtalats för grova våldsbrott mot den kvinna han är gift med men inte längre bor tillsammans med. Brotten handlar om upprepade fall av misshandel. Ofredanden och olaga hot.

Mannen har också gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande genom att vid två tillfällen låsa in hustrun.

I augusti greps den 48-årige mannen sen han hotat kvinnan med en kniv och därefter våldtagit henne.

Förutom sex års fängelse dömdes mannen att betala ett skadestånd på 215 000 kronor till kvinnan. Han har förnekat en del av dom brott som lagt honom till last och har därför överklagat tingsrättsdomen för att få straffet lindrat.

På måndag inleds alltså hovrättsförhandlingarna i det här målet, och det blir förhandlingar i två dar, på måndag och på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".