Hillevi Martinpelto kulturprisad

Hovsångerskan Hillevi Martinpelto från Hedemora fick på måndagskvällen ta emot landstingets kulturpris för 2006. Det skedde vid en högtidlig ceremoni i Falun, bara ett par kvarter ifrån där den offentliga karriären en gång började. Den gången sjöng hon hos farbror Sven i Barnens brevlåda.

Det var en glad Hillevi Martinpelto, som hade pressat in ceremonin i Falun i sitt fulltecknade program. På söndagskvällen framträdde hon i Leipzig och ikväll, tisdag, sjunger hon på Stockholms slott.
– Men ett sånt här tillfälle vill man inte missa, sa en glad Hillevi Martinpelto.
Hon kände sig mycket hedrad.
--Tidigare har jag känt stort stöd från min hemkommun Hedemora och nu också från hela Dalarna, sa hon förtjust. Det är alltid stort att få uppskattning från hemmaplan.
Hillevi Martinpelto berättar att hennes offentliga karriär började bara ett par kvarter ifrån där hon nu fick kulturpriset.
– Det var hos Farbror Sven i Barnens brevlåda. Mina föräldrar tog mig med dit när jag var 10 år. Då sjöng jag Ett lärkbo har jag hittat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".