Amnelius jagade Swedenborg i möteslokalen

En stor del av debatten i landstingsfullmäktige i dag har handlat om Ken Swedenborg. Talare efter talare har ifrågasatt hans partitillhörighet. Vid ett tillfälle gick det nästan till handgemäng när sjukvårdspartiets Lisbeth Mörk Amnelius jagade Swedenborg tvärs igenom möteslokalen.

– Eftersom han inte vill prata med mig så bad jag honom, innan vi vidtar andra åtgärder att stänga ner Dalarnas sjukvårdspartis hemsida på nätet säger Lisbeth Mörk Amnelius till Dalanytt.
Debatten i dag har handlat väldigt lite om politik och sjukvårdsfrågor. Utan nästan uteslutande om Ken Swedenborg. Han har fått flera direkta frågor, som han inte har svarat på, utan i stället ställt egna frågor. Tonen har varit hård. Den borgerliga alliansen anklagas för att vara dåliga bittra förlorare. Vänsterblocket med Ken Swedenborg har  ifrågasatts ur flera aspekter. Till exempel vilket parti Swedenborg egentligen tillhör. Två dagars angrepp från talarstolen kulminerade i dag när Lisbeth Mörk Amnelius försökte få besked från Ken Swedenborg. Han ville inte svara och gick i väg. Hon följde efter.

– Det var ju inte meningen att det skulle vara dramatiskt men jag måste kunna prata med honom oavsett var han har tagit vägen politiskt. Vi har faktiskt saker som inte är utredda, till exempel att han har hemsidan tillgänglig på nätet fortfarande utan vårt samtycke, säger Mörk Amnelius.
Varför svarade du inte henne när sprang efter dig?
– Därför att hon ställde en väldigt speciell fråga där jag har full rätt till rådrum, till betänketid, säger Ken Swedenborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".