"Jag har aldrig varit med om något liknande"

Sent på tisdagskvällen antogs landstingets budget och plan för hur landstinget ska styras. Och det blir vänsterblocket tillsammans med Ken Swedenborg som kommer att styra politiken. Två dagars möte har präglats av mycket heta känslor och ett upprört debattklimat.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger landstingsrådet Ingalill Persson.

Det mesta under två dagars möte har handlat om Ken Swedenborg. I går kom besked att han eller någon i hans parti får en tjänst som majoritetsråd på halvtid. Dessutom en politisk sekreterare på 40 procent och plats som ersättare i landstingsstyrelsen och planeringsutskottet.

– Jag tycker att det är förskräckligt vad den personen har fått utstå.
Påhopp från talarstolen, prat i korridorerna, det har varit en otrolig press på hon och det har varit otroligt odemokratiskt, säger landstingsrådet Ingalill Persson.
Hon beskriver stämningen i fullmäktige som väldigt hätsk.

– Den personen det handlar om är folkvald, personligt kryssad in i fullmäktige och han har alla rättigheter att vara här. Men ändå så har han varit ifrågasatt och häcklad. Jag tycker det är stötande.

Sent i går eftermiddag klubbades också budgeten igenom med minsta möjliga marginal. Men innan dess utbröt stor dramatik när Ken Swedenborgs dosa som man röstar med plötsligt var försvunnen. Precis innan det var dags för omröstning återfanns den - i en påse i en papperskorg. Det var Ingalill Persson som hittade den.

– Ja, va ska man säga, man funderar ju på hur den har hamnat i papperskorgen säger Persson eftertänksamt.
Läs även: