Sonen misstänks ha mördat sina egna föräldrar

Den huvudmisstänkte för mordet på ett par i 60-års åldern i Hedemora, är parets egen son. Det uppger polisen till Dalanytt. 18-åringen var också inblandad i en trafikolycka under natten till lördagen då han enligt uppgifter till Dalanytt var påverkad av både droger och alkohol.

Det var under lördageftermiddagen som en man och en kvinna i 60-års åldern hittades döda i en villa i Hedemora. Polisen hade fått larm från ytterligare en son som inte kunde få kontakt med sina föräldrar, och när polisen kom till platsen fann man paret var döda.
En 18-åring hämtades till förhör, och när nu anhållen. 18-åringen är son till det mördade paret, och enligt polisen har han gjort vissa medgivanden.

– Men hans motiv är oklart än, säger poliskommissarie Sven-Åke Petters som berättar att nya förhör hållits med 18-åringen under dagen.

Åklagaren anhöll den 18-åriga sonen under lördagen. Enligt lag behöver inte 18-åringen häktas förrän på måndag, men detta kommer att göras redan under söndagen.

– De brukar jobba snabbt när det är  solklara fall, säger Sven Matzols på polisen i Dalarna.
Är det är ett solklart fall?
– Han har ju gjort vissa medgivanden, säger Sven Matzols.

Den tekniska undersökningen av parets villa beräknas vara avslutad under dagen. Under morgondagen ska obuktion göras av det mördade paret.