"Han slängde in mig i en vägg"

Allt oftare polisanmäler skolor elever som är våldsamma mot lärare. Men när lärarna är våldsamma mot barnen är man inte lika handlingskraftiga. I alla fall inte när det gäller Erik som blev attackerad av en lärare för några månader sedan.
– Han slängde in mig en i en vägg och sa åt mig att hålla käften, säger Erik.

Erik och några kompisar satt i matsalen och åt mat. Han och hans kompisar var högljudda och läraren frågade Erik om de skulle ha ett samtal efter maten.

– Han tittade mig i ögonen och jag kollade tillbaka. Då blev han jättearg helt plötsligt och slet upp mig från stolen och drog in mig i ett rum. Han slängde in mig i en vägg och sa åt mig att hålla käften, säger Erik.

Erik heter egentligen något annat. Han går i nian på en skola i länet där läraren gav sig på Erik för ett par månader sedan.  Fastän det finns flera vittnet, så säger rektorn att Erik ljuger. Han har pratat med läraren som nekar, och väljer att tro på läraren.
– Varför kan jag inte kommentera, säger skolans rektor.

Men Erik känner sig sviken av skolans rektor över att de inte tror på honom.
– Vad som helst kan ju hända. Jag kommer inte att få något förtroende för dem igen, säger Erik.
Hur var det att gå till skolan sen igen?
– Läraren gav mig blickar. Typ hatblickar. Jag känner mig arg och besviken, säger Erik.

Det fanns flera vittnen. Men ändå säger rektorn, att det här aldrig har hänt. Han har pratat med läraren som nekar. Varför han väljer att tro på läraren, å inte på Erik, förklarar han så här