Just nu

SD utan gruppledararvode i Avesta

Sverigedemokraterna känner sig orättvist behandlade i Avestas kommunfullmäktige. De blir det enda partiet som inte får något gruppledararvode. Anita Matsson sitter på Sverigedemokraternas mandat och hon säger att de kommer att gå vidare med ärendet.

Gruppledararvode går till oppositionspartierna i fullmäktige. Kristdemokraterna som har ett mandat får någon tusenlapp i månaden. Sverigedemokraterna som också har ett mandat får ingenting.

Bo Brännström i Folkpartiet var med och gjorde den här fördelningen och han säger att det är för att de inte har någon grupp.

– Dom har inte varit med i vårat valtekniska samarbete och har inte några personer i styrelser och nämnder, säger Bo Brännström, folkpartiet.

Men Sverigedemokraternas Anita Matsson håller inte med eftersom hennes sambo har tagit plats som ersättare i pensionärsrådet och i Dalatrafik.

Sverigedemokraterna tittar nu i kommunallagen om man verkligen får göra så här. Där står det bland annat att stöd inte får utformas så att det missgynnar ett parti.