Just nu

  • Ishockey, Leksand-HV 71, kl. 18.55!

Sexövergrepp på 5-årig flicka

En 31-årig man från en ort i Dalsland har av Falu tingsrätt dömts till fyra års fängelse, för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Det handlar om sexövergrepp på en femårig flicka.

Mannen greps för i slutet av förra månaden. Han åtalades för ett par veckor sedan, misstänkt för att under det första halvåret ha haft samlag med den då femåriga flickan vid upprepade tillfällen under 2002. Mannen bodde då på en ort i Falun.
Vid rättegången hölls förhör med bl a flickans mamma. Dessutom spelade man i rättssalen upp videoinspelade förhör med flickan.
Vad de hörda personerna sagt i rättegången har sekretessbelagts.  Men rätten säger att det som anförts, talar med tillräcklig styrka för att 31-åringen har haft samlag med flickan flera gånger.
Rätten finner åtalet styrkt och instämmer i åklagarens brottsrubricering, som alltså är grovt sexuellt utnyttjande av underårig.
31-åringen, som förnekat brott, döms alltså till fyra års fängelse. Han ska också betala skadestånd på 250 000 kronor till flickan.