Långt fängelsestraff för 68-åring

En 68-årig man från Gagnef har av Falu tingsrätt dömts till fyra och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott. Det handlar om ett kilo amfetamin som mannen köpt i Stockholm

68-åringen har tidigare dömts ett flertal gånger för narkotikabrott. Senast dömdes han av Huddinge tingsrätt i april 2002 för grovt narkotikabrott. Det blev då fängelse i fem år den gångnen. Mannen blev sedan villkorligt frigiven i november.
Tiden i frihet blev bara ett år. I början av förra månaden greps han på nytt, misstänkt för att ha köpt ett kilo amfetamin i Stockholm och transporterat det till Sala.
Mannen har erkänt det han åtalats för, med det tillägget att han inte hade något speciellt syfte med köpet, det bara blev så. Pengarna hade han dels lånat av en syster, dels fått som en utbetalning från ett försäkringsbolag för en skada som han drabbats av.
Mannen har inte använt narkotika under fängelsetiden eller den tid, som han varit villkorligt frigiven. Falu tingsrätt säger i sin dom att det är uteslutet att amfetaminet var avsett för eget bruk. Därför ska han, enligt rätten, dömas för grovt narkotikabrott.