Barnsäkerheten i hemmen ska bli bättre

Det finns många faror i ett vanligt hem som kan vara förödande för små barn och det här är nåt som civilförsvarsförbundet vill ändra på när de nu kör igång en kurs med barnsäkerhet i fokus. Ulrika Lissmyr arbetar på civilförsvarsförbundet och hon säger att det gäller att ligga ett steg före för då undviker man skador under småbarnsåren.

Under flera år har Ulrika Lissmyr lärt föräldrar i Malung vad de ska tänka på när de har ett litet barn att ta hänsyn till. En kurs som har varit mycket eftertraktad bland småbarnsföräldrar i kommunen. Men för att det här inte ska stanna i Malung så utbildas nu 15 nya civilförsvarsinstruktörer från bland annat Dalarna så att de i sin tur kan hjälpa nyblivna föräldrar.

Många föräldrar känner till att det är bra med både tippskydd för spisen, grindar och fönsterspärrar. Men Ulrika Lissmyr, på civilförsvarsförbundet, säger att det mycket annat man också kan tänka på.

– Något så enkelt och billigt som att lägga en hopvikt handduk ovanpå dörren för att dom inte ska klämma fingrarna, säger Ulrika Lissmyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".