Många svårt skadade i trafikolyckor

Ett stort antal trafikolyckor med många svårt skadade har under natten till lördag inträffat i Dalarna. Till lasaretten i Falun och Mora har sammanlagt 14 personer förts, flera med allvarliga skador. Olyckorna har hänt med bara någon timmes mellanrum.

Vid tvåtiden inatt körde en bil av vägen i samband med en omkörning på riksväg 45 vid Holen i Orsa. Fyra personer skadades allvarligt i samband med avkörningen.
Inte långt från den olycksplatsen, körde en annan bil av vägen ett par timmar senare. Två personer skadades då.
En person skadades sedan vid en trafikolycka på väg 301 mellan Furudal och Hälsingegränsen.
Vid en singelolycka i Stennäset i Falun skadades fyra personer allvarligt. Den olyckan hände strax före klockan tre i natt.
I korsningen mellan Siljansvägen och Ovanbrogatan i Borlänge tippade en fyrhjuling omkull vid halv tvåtiden och de två personer, som åkte på den skadades allvarligt. Ingen av dom hade hjälm på sig.
Vid tretiden fick polis och ambulans larm om en mopedolycka i Horndalstrakten. En yngling hade där kört omkull med sin moped och låg skadad på vägen.
Förutom de här olyckorna har flera mindre trafikolyckor hänt under natten
Vid flera av olycksplatserna var det mycket halt väglag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".