Sömnkurs med sensationella resultat

En sömnkurs har gett sensationellt bra resultat och många ett nytt liv. Problem med sömnen är ett stort samhällsproblem, som bland annat gör att många blir sjuka eller orsakar olyckor på arbetsplatser eller i trafiken. Det är också problem, som många gånger är svåra att komma tillrätta med. Men i Avesta har en kurs, där man lära sig att sova, blivit succé. Av de 35 som hittills gått kursen har 30 blivit av med sina sömnproblem. Nu står många i kö, för att få vara med på liknande kurser.

Kursdeltagarna träffas ett par gånger i veckan under två månader. De får då lära sig att koppla av, får råd och tips och hjälp att göra upp regler för sitt sänggående. Dessutom kan de dessutom hjälpa och stötta varandra i gruppen på ett bra sätt.
--Förut var sängen något negativt för mig, det var jobbigt att bara tänka på en kommande natt till. Nu är allt det där borta, säger Margareta Robertsson-Larsson i Horndal som fått hjäp av kursen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".