Skogsbolag ska utbilda kvinnliga delägare

Älvdalens Besparingsskog storsatsar på att utbilda sina kvinnliga delägare. Mer än en tredjedel av de 2 300 delägarna i Älvdalens Besparingsskog är kvinnor. De behöver lyftas fram och få hjälp att ta mer aktiv del i skötseln av sin skog, tyckte stämman i höstas och satte av 650 000 kronor. Nu har en stor utbildningskampanj dragit igång.

– Intresset är mycket stort, säger Anna Dahlgren som är ansvarig för satsningen. Många av kvinnorna vill ta mer aktiv del i sin skog men tycker att de saknar verktygen. Genom att få utbildning blir de starkare och skogen mer välskött. Det i sin tur innebär mer jobb för skogsentreprenörerna, säger Anna Dahlgren.

Ing-Marie Bergman är en av de delägare som nu vill utbilda sig. Hon har tagit hjälp av sin bror och man för att sköta sin skog och hoppas kunna bli mer aktiv sedan hon gått kurser i hur man hanterar motorsåg och röjsåg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".