Avestabo hjälte på julaftonskvällen

Julfirandet kunde ha slutat illa för en 23-årig kvinna som var på väg till sin familj i Mora, när hon körde av vägen vid Silvköparen utanför Sala och körde rätt ner i en sjö. Men hennes räddare blev 35-årige Mikael Andersson från Avesta som kom i bilen efter kvinnan.  Han kastade sig i vattnet och lyckades få ur kvinnan ur bilen.

Mikael Andersson kom i bilen efter den 23-åriga kvinnan som var på väg till sin familj i Mora. När han såg bilen sladda av vägen och köra rätt ner i vattnet vid Silvköparen längs riksväg 70 tvekade han inte en sekund.

– Man fattade inte så mycket först. Min sambo som satt i bilen såg inte ens det. Jag ringde SOS först, och sen klev jag i vattnet.

Mikael Andersson lyckades få upp dörren på bilen och fick ur kvinnan ur bilen.

– Om det gått längre tid hade nog bilen vattenfyllts helt. Det var bara ungefär tre decimeter där bak som var fritt från vatten, säger Mikael Andersson.

Kvinnan chockades men fick inga allvarliga skador tack vare Mikael Anderssons snabba insats.

– Det tog bara någon minut innan jag var i vattnet. Kanske borde jag varit i tidgare, men dom flesta säger att jag nog inte kunde gjort det så mycket snabbare, säger Mikael Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".