Många dalaskolor vill bli en Linnéskola

En av dom stora satsningarna under Linné-jubileet nästa år är ett skolprojekt. Landets skolor får ta del av ett ambitiöst idé- och inspirationsmaterial som ska öka intresset för naturvetenskap. I Dalarna vill många skolor bli en så kallad Linnéskola.

– En av dom viktigaste sakerna under Linnéjubileet är att lyfta fram, inte bara personen Linné utan också naturvetenskapen, säger Christer Hjort som är ansvarig för skolprojektet.

Skolor som arbetar i Linnés anda för att utveckla undervisningen i naturvetenskap kan bli en Linnéskola 2007. Drygt 130 skolor i landet från förskolor till komvux är intresserade av det och 21 av dom finns i olika kommuner här i Dalarna.

– Det tycker jag är glädjande och vad jag förstår är intresset för Linné stort just i Dalarna. Det kanske inte är så förvånande, det finns ju historiska skäl till det genom att Linné var gift med en dalkulla, säger Christer Hjort.

Och skolor som utses till Linneskola kommer att ingå i ett nätverk med andra Linnéskolor och får dessutom rätt att använda den officiella jubileumslogotypen.