Ny kyrkoherde tar över i Lima/Transtrand

Efter flera års uppmärksammade stridigheter i Lima/ Transtrands församlingar hoppas man nu på lugnare tider och arbetsro. Arne Söderbäck, som tidigare bland annat varit fjällpräst i Sälen, har börjat där som kyrkoherde och man har dessutom fått ett nytt kyrkoråd.
Många har tidigare misslyckats med att vara kyrkoherde i Lima/Transtrand förut. Men Arne Söderbäck tror att han kommer att lyckas. - Kanske för att jag känner den här bygden ganska väl. Och jag tror att det kan vara ganska skönt att få en kyrkoherde som är över 50 år och lite på retur. En som inte har så våldsamma visioner, säger Arne Söderbäck. Det är nu inte bara kyrkoherden, som är ny i Lima-Transtrand. Jan Busk, som tidigare tjänstgjort som präst där och slutat under uppmärksammade former kommer nu tillbaka som komminister. Dessutom är det ett nytt kyrkoråd. - Jag tror det här blir en nystart för Lima/Transtrand församlingar, säger Arne Söderbäck. På söndag ska det nya officiellt sjösättas. Men det blir inte någon vanlig kyrkoherdeinstallation. Den kommer att äga rum i Kläppens värdshus och på programmet står medverkan av bland annat både coverband och ungdomsverksamhet. - Biskopen skrattade och sa att han aldrig installerat en präst i ett värdshus förut. Men jag sa att vi är i ganska god tradition eftersom vår herre föddes i ett, och jag tycker att det här ska bli roligt och kanske en liten signal om att nu börjar vi något alldeles nytt, säger Arne Söderbäck, ny kyrkoherde i Lima/Transtrand församlingar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".