MC-klubb i Falun officiell supporterklubb till Hells Angels

MC-klubben Creutz i Falun har nu officiellt blivit en supporterklubb till Hells Angels. Det nya namnet är Red Devils MC Hang Around Chapter Falun Sweden.

Enligt vad Dalanytt erfar är Hells Angels etablering i Falun en direkt följd av att ärkerivalerna Bandidos finns i Ludvika. Red Devils är Hells Angels officiella supporterklubb, den finns runtom i världen och på sex platser i Sverige. Medlemmarna i det som var Creutz i Falun kallas nu för ”hangaorounds”. Nästa steg är prospects och sen är man fullvärdiga medlemmar. Som det står i ett av klubbens egna forum på nätet: ”Grattis och stort välkommen! Nu börjar resan...”

– Jag tycker naturligtvis det är tråkigt att vi får den typen av mc-gäng i Falun, säger Torkel Birgersson som är kommundirektör i Falun.

Hells Angels delar upp Sverige enligt den så kallade Sverigemodellen, där andra mc-klubbar stödjer Hells Angels i utbyte mot skydd. Enligt Dalanytts källor hade Hells Angels regionsmöten i Dalarna i höstas för att tvinga in nya klubbar i Sverigemodellen.

Att det nu bara är några mil mellan Hells Angels och Bandidos oroar polisen. Så här sa chefen för kriminalunderrättelsetjänsten i Dalanytt i måndags:
- Det är inte ovanligt att det i direkta konfrontationer används vapen, säger Thord Modin.

Det finns fog för oron. Sen Hells Angels kom till Sverige 1993 har det så kallade mc-kriget lett till elva mord och ett sjuttiotal mordförsök.

– Man vill inte att Falun ska förknippas med den här typen av verksamhet, säger Torkel Birgersson.