Åtalas för grov våldtäkt och grov misshandel

En 47-årig man från Mora har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt och grov misshandel.Den kvinna som utsattes för övergreppen fick sin ena lunga punkterad och flera revben brutna.

Dom här våldsbrotten mot kvinnan skedde i december i kvinnans bostad i Falun. Enligt åklagaren har mannen tvingat kvinnan till två samlag och samtidigt misshandlat henne.

Misshandeln ska bland annat ha bestått i ett stort antal slag i ansiktet och mot kroppen och flera sparkar mot huvud och kropp. Åklagaren hävdar också att mannen tagit stryptag på kvinnan och dragit henne i håret.

Kvinnan har genom misshandeln fått ett stort antal blåmärken över hela kroppen, tre revbensbrott och en punkterad långa.

Det sexuella övergreppet har enligt åklagaren handlat om våld av särskilt allvarligt slag, våldtäkten bedöms därför som grov, liksom misshandeln. Och åklagaren poängterar i det sammanhanget att misshandeln förövats i kvinnans hem, och att hon utsatts för många sparkar, bland annat mot huvudet när hon legat på golvet och haft mycket svårt att värja sig.

Det finns bland annat DNA-bevisning mot mannen som varit häktad sen mitten av december.