Fem års fängelse för mordförsök

Nu har 46-åringen som knivskar en 24-åring man i Vansbro fått sin dom av Mora Tingsrätt.  Det blev fem års fängelse för mannen och han döms för mordförsök och misshandel.

Dom två männen hörde till samma sällskap som gått till en pizzeria i centrala Vansbro en dag i december förra året. Men dom hamnade i bråk och fick inte stanna kvar på restaurangen.

Men bråket upphörde inte utan den äldre mannen gick efter 24-åringen som lämnat sällskapet. När han kom i kapp gjorde 46-åring en svepande rörelse med en kniv som träffade den andre mannen i halsen.

Den knivskurne tog sig tillbaka till restaurangen där han fick hjälp i väntan på ambulans. Tingsrätten säger i domen att den åtalade visat stor likgiltighet när han angrep den yngre mannen med kniv. Det var ren tur att det inte slutade riktigt illa för offret, anser rätten.

Och nu döms alltså mannen till fem års fängelse för mordförsök och misshandel.

Misshandeln handlar om att mannen ska ha knuffat omkull en kvinna - samma kväll som knivskärningen - så illa att hon bröt ett revben.

Förutom fängelsestraffet ska mannen också betala skadestånd till sina offer. Den summan uppgår totalt till 176 000 kronor.