Tyst minut - men alla ville inte vara med

Valrörelsen avstannade klockan tolv idag, för att hedra offren för terrorattentaten i USA för ett år sedan. En tyst minut hölls i valstugorna runt om i landet, bland annat på Stora torget i Falun.
Under en minut stannade arbetet i valstugorna upp, och människor på torget stannade till för att hylla de som blev offer för terrorattackerna den 11 september förra året. - Det är ett stort brott mot hela vår demokrati när man gör något sånt här mot väldigt många oskyldiga människor. Det får man inte glömma bort, säger Lars-Erik Måg i folkpartiets valstuga. - Jag tycker det är viktigt att man är tyst ett ögonblick och tänker efter hur sårbara vi är. Det kan hända vad som helst och man är inte beredd på det, och det som hände förra året var fruktansvärt, säger Catharina Hjortzberg-Nordlund (m). Men det var inte alla som tyckte att en tyst minut för terroroffren var en bra idé. - Jag ställer inte upp på en tyst minut bara för amerikaner. Varför ska vi hedra dem speciellt? Det är mängder med människor som dör i terrordåd. Minst lika många har dött i Afghanistan efter det här terrordådet på grund av USA:s hämnd, säger vänsterpartisten Sören Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".