Anställda tar över Släktforskarnas hus

Föreningen Släktforskarnas hus avvecklas. De nio anställda är uppsagda. Men verksamheten lever kvar, då två av de anställda bildat bolag, Släktforskarnas hus AB, och tar över verksamheten.

Alltfler släktforskare väljer att sitta hemma framför datorn och söka sina rötter. Det är den främsta orsaken till att Föreningen Släktforskarnas Hus fick ekonomiska problem. Leksands kommun var inte villig att gå in med mera bidrag och hela verksamheten var hotad.
Som en följd av att Föreningen Släktforskarnas nu avvecklas tar Leksands kommun över ägarskapet av såväl fastigheten som inventarierna.
Ett nybildat bolag, Släktforskarnas Hus AB, hyr i sin tur av kommunen och fortsätter att driva verksamheten som tidigare.
En av de nya ägarna, Per Norberg, säger att förhandlingar om personalen pågår och att han hoppas kunna återanställa de flesta.
De nya ägarna, som förutom Per Norberg också är Sten-Åke Pettersson, tror att kurser, telefonsupport , försäljning av Genlines produkter, samt framtagande av nya produkter ska säkra verksamheten vid Släktforskarnas hus i framtiden.