Grov misshandel med glasflaska

En 27-årig man från Borlänge har i dag dömts till ett och ett halvt års fängelse för en rad brott. Det handlar om en grov misshandel på en restaurang plus flera brott mot den kvinna han tidigare varit gift med.

Det började våren 2005 på restaurang Liljan i Borlänge. Vid ett bord satt en man och den kvinna som 27-åringen separerat från någon vecka dessförinnan.

27-åringen anföll mannen och krossade en glasflaska mot hans huvud. Den misshandlade mannen hade problem med balansen ett halvår efter gärningen. Kvinnan fick glassplitter i ett öga. Tingsrättten anser att misshandeln var livsfarlig. Den  bedöms som grov och 27-åringen fälls också för vållande till kroppsskada.

Efter den här händelsen utsattes kvinnan för förföljelse från 27-åringen som hon varit gift med. Hon hotades till döden och hennes bostad blev vandaliserad.

I juni sommaren 2005 beslutade åklagare om besöksförbud, men det har mannen han sedan brutit mot flera gånger, och tingsrättens dom i dag gäller också ett par hemfridsbrott hos kvinnan.

Och allt det här har gjort att rätten i dag dömt 27-åringen till ett och ett halvt års fängelse.