Frågetecken kring mc-världen i Ludvika

Nånting händer i den kriminella mc-världen i Ludvika. Frågan är vad? Det går rykten om Hells Angels, och någon form av uppgörelse i klubben Big Twins lokal i centrala Ludvika. Ett faktum är att Big Twins har tagit ner sin skylt utanför lokalen.

För en tid sen fick polisen höra rykten om bråk och misshandel hos Big Twins i Ludvika. Men ingen brottsanmälan har kommit in. Polisen vet inte vad som egentligen har hänt. Mer än nånting har hänt. För sen en tid tillbaka är skylten borta utanför lokalen. Frågan är vad det betyder.

– En slutsats eller en tanke man kan dra det är ju så fall att Big Twins kan ha upphört eller sagt upp lokalen eller något liknande, men vi vet inte, säger Sven-Åke Petters som är polisens presstalesman.

Det kan finnas andra förklaringar.
– Någon anser att man gjort intrång på någon annans område, menar Petters.

Dom kanske enda som verkligen vet vad som har hänt, Big Twins själva, vill inte säga något. Sanningen kommer fram förr eller senare, säger en representant för klubben till Dalanytt. För två år sen etablerade sig det kriminella mc-gänget Bandidos i Ludvika. För två veckor sen etablerade sig Hells Angels, via dotterklubben Red Devils, i Falun. Polisen har länge undrat vilken sida Big Twins står på.

– Skylten är nedtagen, vilka som är inblandade, vilka som tagit initiativ vet vi inte, säger Petters.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".