Foto: Scanpix

Åtta ungdomar inför rätta för en rad brott

Åtta ungdomar i åldrarna 17-21 år står i dag åtalade vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad brott. Det handlar bland annat om stölder av datorer och annan elektronik.

Det är 11 åtalspunkter som ska behandlas vid den här rättegången som kommer att pågå i två dar. Åtta unga människor står alltså inför skranket, sju män och en kvinna. Dom är alla hemmahörande i Falu kommun.

Det är en 17-årig yngling som är något av huvudman i den här härvan. Han är bland annat misstänkt för att själv eller tillsammans med andra ha begått flera stölder, två av dom på skolor. Det ena fallet gäller ett inbrott på Svärdsjöskolan våren 2005 då datorer, plattskärmar och kontanter till ett värde av 37 500 kronor stals.

Det andra är från januari i fjol då en plasmaskärm, och ett TV-spel för totalt 18 000 kronor försvann från fritidsgården på Västra skolan i Falun. 17-åringen är också misstänkt för en grov stöld samma månad från en fastighet på Hyttgatan i Falun. Där blev bytet en dator, TV-spel och smycken till ett okänt värde.

Häleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse är andra brott som ska avhandlas vid rättegången mot dom åtta ungdomarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".