Vuxenutbildning får utvecklingspengar

Nu ska vuxenutbildningen i Dalarna utvecklas. Nätverket Dalavux har fått en halv miljon kronor från myndigheten Nationellt centrum för flexibelt läranden, CFL. John Nises, talesman för Dalawux, säger att med hjälp av de här pengarna vuxenutbildningen bli modärn och flexibel.

Dalawux är ett nätverk mellan kommunala vuxenutbildningar i Dalarnas femton kommuner. Nätverket har bildats för att de ska kunna samverka utbildningar i mellan. Nu har de fått en halv miljon kronor från Nationellt centrum för flexibelt läranden, CFL.

– Förhoppningsvis ska man 2008 ha möjligheten att fritt välja studieplats i kommunerna, säger John Nises, talesman för Dalawux.

John Nises säger också att de bland annat ska titta på hur de kan utveckla arbetsplatsförlagda utbildningar efter som de vill att utbildningen i stor utsträckning ska förläggas på en arbetsplats.

– Då får arbetsgivaren en möjlighet att påverka innehållet på utbildningen på ett bra sätt, säger John Nises.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista