Mora avancerar ytterligare i tabellen

Tre hemmamatcher på en vecka har inneburit tre segrar för Mora i hockeyns elitserie. Under lördagen slog Mora tabelltvåan HV 71 med 3-0, Den vinsten innebär att Mora tog ytterligare ett steg uppåt i elitserietabellen. Mora är nia i tabellen, bara målskillnad från slutspel och en poäng från kvalserien. Moras Anders Bastiansen säger att det bara är att satsa på slutspel.

Mora-HV 71 3-0((2-0, 0-0, 1-0))

Första perioden: 1-0 (6.57) Miroslav Blatak (Pavel Brendl, Teemu Elomo) spel fem mot fyra, 2-0 (12.58) Eric Johansson (Teemu Elomo).

Tredje perioden: 3-0 (19.17) Pavel Brendl mål i tom kasse.

Skott: 22-30 (5-15, 9-9, 8-6).

Utv, Mora: 8x2. HV 71: 9x2, 1x10.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 4 435.

Analys: Mora fortsätter rida på sin segervåg. Tredje raka och den sjätte segern på sju matcher kom mot HV 71. Mora grundlade segern i första perioden och spelade också bra i början av andra perioden. HV tog fick mer att säga till om ju längre matchen led och pressade hårt på slutet. HV plockade ut målvakten Kimmo Kapanen med knappa två minuter kvar och hade ett enormt tryck. Men Juha Pitkämäki i Moramålet hade spikat igen och spred ett stort lugn i Moras försvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista