Samarbete ska ena skogsintressenter

Kraven på hur våra skogar ska utnyttjas är många och för att kunna samordna alla motstridiga intressen så ska det bildas lokala sektorsråd. Råden ska samla representanter från bland annat skogsnäringen och naturskyddsföreningar. Eva Lindberg är distriktschef för Skogsstyrelsen i södra Dalarna och hon säger att det här kan innebära en början på en dialog.

Eva Lindberg, distriktschef för Skogsstyrelsen i södra Dalarna, säger att de ska samlas i sektorsråden för att diskutera de olika krav som finns på skogen. De ska diskutera produktion av timmer och massaved eller biobränsle, kontra bevarande av fornlämningar och sällsynta växter och djur. Dessutom är skogen viktig för många som ett område för friluftsliv.

– Vi kommer kanske aldrig att nå en fullkomlig enighet men vi kanske kan närma oss varandra, säger Eva Lindberg.

Eva Lindberg säger också att det gäller att hitta bra lösningar som så många som möjligt kan ställa upp på när det är ett hårt tryck på skogen Det första lokala sektorsrådet i södra Dalarna träffas om en dryg månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista