Lägenhet totalförstördes i brand

En lägenhet i ett hyreshus i Borlänge totalförstördes i en brand under måndagskvällen. Enligt räddningsledaren Johan Wedlund ska branden ha börjat i en soffa och orsakat en kraftig rökutveckling. Ingen människa skadades i branden. Kvinnan som bodde i lägenheten fick i sig en del rök.

Larmet kom in till Räddningstjänsten strax efter klockan halv åtta under måndagskvällen och när de kom till huset så välde det ut rök från en lägenhet på tredje våningen. Då hade alla åtta lägenheter utrymts och kvinnan som bodde i lägenheten där det brann var också i säkerhet. Hon hade fått i sig en del rök men behövde inte ha någon medicinsk hjälp.

Kvinnans lägenhet totalförstördes och hon fick flytta till ett alternativt boende, men de andra lägenheterna klarade sig. Under kvällen stöttade personalen de boende och de har haft ett möte om det som hänt.

Branden startade i en soffa av en ännu okänd anledning. Polisen ska undersöka platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista