Dalaprofil misstänkt för mer misshandel

Den kände Dalaprofil som åtalats misstänkt för våldsbrott mot den kvinna han varit gift med, ska nu stå till svars för ytterligare en grov misshandel. Mora tingsrätt fick på tisdagen in en tilläggsstämning från åklagaren. Den handlade om en misshandel 1999, då han bland annat ska ha bitit henne och dunkat hennes huvud mot golvet.

På torsdag inleds rättegången mot mannen. Den skulle ha ha börjat redan förra torsdagen, men då det kom fram misstankar om nya brott, så sköts målet upp en vecka. Och nu har åklagaren kommit in med en tilläggsstämning.
Det första åtalet handlade om grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och olaga tvång vid ett tiotal gånger från 2002 till 2006. Två av misshandelsfallen bedöms som grova och vid ett av dem förlorade kvinnan medvetandet.
Enligt åklagaren har alltså mannen gjort sig skyldig till ytterligare en grov misshandel.
Enligt den tilläggsstämningen som Mora tingsrätt fick in på tisdagen så begicks det brottet senhösten 1999 i den gemensamma bostaden. Åklagaren hävdar att mannen kastat kvinnan i golvet, slängt sig över henne, slagit och bitit henne och därefter tagit tag i hennes hår och dunkat huvudet i golvet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista