Pulkaåkning slutade i ambulans

Den här tiden på året åker många skolklasser till slalombackarna på sina friluftsdagar. Men ibland spårar det ur. För friluftsdagen slutade med ambulansfärd, för två elever på Hosjöskolan i Falun när pulkaåkning plötsligt tilläts i Källvikens slalombacke.

– På något sätt tog det stopp och, så flög hon upp och ned och landa på bröstet och gjorde sig illa, säger Yoav Habari som är pappa till en av flickorna som gjorde illa sig.

Yoav Habari blev blåslagen och öm efter pulkafärden i Källviksbacken. Men inte värre än att hon fick lämna lasarettet samma dag.

Den andra eleven däremot, som också åkte pulka, fick en spricka i benet.

– Skolan måste se till att så lite olyckor som möjligt ska ske. Sen ska man inte släppa dom när det är väldigt branta backar, säger Yoav Habari.

Kerstin Hindriks är rektor på Hosjöskolan där eleverna går.
– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det hände. Hon berättar att pulkaåkningen var ett initiativ från en som arbetar i backen. Eftersom det var så få elever som åker skidor så tyckte han att barnen skulle åka pulka på den nedre delen av slalombacken.

Den ansvarige i Källviksbacken säger till Dalanytt att de inte har gjort något fel. Någon ytterligare kommentar har vi inte lyckats få.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista