Snart kommer posten på eftermiddagen

Snart kan det dröja till eftermiddagen innan posten dimper ner i brevlådan. Det här finns redan på försök i flera orter i södra Sverige och det här ska bli verklighet i Dalarna år 2008. För mer post ska sorteras på en och samma terminal och det innebär att det kan ta längre tid för posten att nu ut till hushållen.

– Det är inte bra, man vill väl kolla in posten så tidigt som möjligt på dagen, säger en man som Dalanytt träffar på stan i Borlänge.
Men hans fru inte det spelar så stor roll.
– Man är ju van att den har kommit tidigare förr, säger hon.

Synen av brevbäraren som kommer på förmiddagen är snart ett minne blott. Vi skickar allt färre så kallade vanliga brev idag och vi använder oss mera av elektronisk post i stället.

– Det innebär att våran stora kärnaffär, att leverera brev, den är utsatt hela tiden och då måste vi som alla andra företag effektivisera för att klara framtiden, säger Karin Jägmo som är utdelningschef på Posten i Borlänge.

Posten kommer att sorteras mer på stora terminaler och komma senare till de lokala postkontoren. Då kan posten komma till hushållen så sent som klockan fyra på eftermiddagen, menar Karin Jägmo.

Posten ska sorteras på större terminaler, kan det bli så att fler brev kommer fel ut till kunden?

– Absolut inte, vi har en jättehög kvalité och det kommer vi fortsätta att ha. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista