Sahlin mötte positiva socialdemokrater

I går kväll var det Dalarnas tur att få besök av Mona Sahlin på hennes turné runt Sverige. Partidistriktet här har varit skeptiskt till Sahlin som ny partiledare. Men i Borlänge fick hon ett varmt välkomnande.

– Tack så hemskt mycket för stödet så här långt, säger Mona Sahlin från talarstolen och möts av applåder när hon på måndagskvällen besökte sina partikamrater i Dalarna. Den vanliga Mona i jeans och tröja.

Men i Dalarna har man varit skeptisk till att Sahlin ska bli socialdemokraternas nya partiledare. Men nu verkar det som att vinden har vänt.

– Jag tycker att hon är en ledare som partiet behöver just nu, karismatisk och har förmågan att lyfta partiet, säger Linda Nilsson som besökte mötet.

– Hon kommer att leda socialdemokraterna till makten år 2010, säger Dêrsim Seyfettin Tekes och menar att det bästa med Mona Sahlin är att hon är en kvinna.

Mona Sahlin själv verkade nöjd efter mötet.
– Jag hoppas att en majoritet här tycker att Mona kan nog bli en schyst partiledare, och det känner jag idag och även tidigare, säger Sahlin till Dalanytt.

Hur viktigt är det att du har hela partiet med dig?
– Ibland undrar jag, hade Göran Persson det? Hade Ingvar Karlsson och Olof Palme det? I vårt parti byter man inte politik för att man byter partiledare, säger Sahlin och hoppas på att socialdemokratin har ett starkt stöd i Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista