Allt fler barn misshandlas av någon de känner

Allt fler anmälningar om misshandel av barn under 15 år når polisen i Dalarna, och det är betydligt vanligare att barnen misshandlas av någon som de känner än av någon obekant. Under det första halvåret i år anmäldes 91 fall där ett barn misshandlats av en bekant och det är en ökning med nästan en fjärdedel jämfört med första halvåret i fjol.
Dalanytt har tagit del av polisens statistik över anmälda misshandelsbrott mot barn under första halvåret 2001 respektive 2002. Statistiken visar att det har skett en ökning av anmälningarna om misshandel av barn och i de flesta fallen känner det misshandlade barnen personen som utför misshandeln. Under första halvåret i år polisanmäldes 91 fall där barn misshandlats av en bekant, en ökning med 17 fall, eller 23 procent, jämfört med första halvåret 2001. När det gäller sexualbrotten har däremot antalet anmälningar om brott generellt sett minskat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".