Överklagar dom för bråk på Hedemoraskola

Den 22-årige man som Falu tingsrätt dömde till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för bl a brotten på Vasaskolan i Hedemora i januari har överklagat sin dom till Svea hovrätt. Mannen anser att han fälldes för alltför många brott.

Mannen greps på förmiddagen den 24 januari efter att drogpåverkad ha misshandlat och ofredat elever och lärare på Vasaskolan.

Åtalet mot honom blev mycket omfattande och han fälldes på 14 punkter. Tingsrätten bedömde det samlade brottsvärdet till två års fängelse men valde fortsatt skyddstillsyn med särskild behandlingsplan som påföljd.

Nu har alltså 22-åringen överklagat domen till Svea Hovrätt för att få några åtalspunkter ogillade. En av dem är en grov misshandel, där tingsrätten ansåg honom skyldig till att ha slagit en kvinna med en sönderslagen flaska i december i fjol.

Mannens juridiska ombud hävdar att kvinnan var ordentligt berusad och att det saknas stödbevisning till de uppgifter hon lämnat.

Advokaten menar också att det inte kunnat bevisas att hans klient är skyldig till ett revolverinnehav som han fälldes för.

22-åringen som just nu genomgår behandling är visserligen nöjd med den påföljd som tingsrätten beslutade om, alltså skyddstillsyn och behandling. Men han vill att hovrätten väsentligt kortar det alternativstraff tingsrätten kom fram till, alltså två års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista