Åtal för brutal misshandel i Avesta

Två unga män har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för flera fall av brutal misshandel i Avesta. Männen som är 22 och 24 år ska stå till svars för en rad olika brott.

Det grövsta våldsbrottet handlar om en misshandel i en lägenhet i Avesta i mitten av februari. Enligt åklagaren har de två åtalade männen misshandlat lägenhetsinnehavaren, också det en man, genom att sticka honom med en kniv, slå och sparka honom mot huvudet, ge honom elektriska stötar i underlivet och trampa på hans könsorgan

De har tvingat av mannen koden till hans bankomatkort och sedan tagit ut närmare 13 000 kronor med kortet. Dessutom hävdar åklagaren har de stulit tre mobiltelefoner från lägenhetsinnehavaren.

De två åtalade som är från Avesta och Bollnäs ska också stå till svars för att tillsammans ha misshandlat två andra män dagen innan. Brottsoffren har misshandlats med sparkar och slag när de legat nere på marken. Misshandeln har lett till ansiktsfrakturer i båda fallen.

Åtalet omfattar 14 olika punkter. Förutom ytterligare två misshandelsbrott handlar det bl a om övergrepp i rättssak, narkotikabrott , bilstöld och våld mot tjänsteman

De två åtalade männen har suttit häktade sen den 21 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista