22 000 PRO-medlemmar har fått en ny ordförande. Foto: Scanpix

PRO har fått en ny ordförande

Före detta s-kommunalrådet Nisse Nillson tar över posten som ordförande för PRO i Dalarna efter Inger Hestvik. Han valdes vid årsmötet i Kvarnsvedens Folkets hus under onsdagen.

Nisse Nilsson är 71 år gammal. Han är från Blekinge från början men har bott i Dalarna sedan 1968. Han har en bakgrund som socialdemokratsikt oppositionsråd och kommunalråd i Falun. Senast var han engagerad som ordförande i Hyresgästföreningen Region Mitt. Han säger att han tycker att folkrörelser är viktiga.

– Det är en stark påtryckargrupp om det är en väl skött folkrörelse, och det är ju PRO, säger Nisse Nilsson, nyvald ordförande för PRO i Dalarna.

Men nu är det alltså PRO i Dalarna som gäller för Nils Nilsson och vad är då den viktigaste utmaningen för PRO Dalarna i framtiden?

– Det är att flytta fram positionerna och få en bra äldreomsorg, säger Nisse Nilsson.

Han tror att utbildningen är en annan huvudfråga, att de förkovrar sig för att kunna föra bra samtal med företrädare för olika myndigheter och andra organisationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista