Malungelektriker berörs av varsel

Ett företag i Dalarna berörs av Svenska Elektrikerförbundets varslade stridsåtgärder. Förbundet hänvisar till att arbetsgivarna inte vill diskutera fackets krav och lägger därför tre varsel. Ett av de gäller strejk mot 31 elektrikerföretag runt om i landet, bland annat berörs Lasses El AB i Malung.

Varsel om övertidsblockad i hela branschen är lagt från och med onsdagen den 25 april. Därtill varslas om strejk och blockad av allt arbete vid gruvbolaget LKAB:s anläggningar eller verksamhet i Kiruna från och med onsdagen den 2 maj.

Det tredje varslet gäller strejk mot 31 elektrikerföretag runt om i landet från och med måndagen den 7 maj. Om samtliga varsel träder i kraft är 220 elektriker i strejk. 

Striden mellan parterna kretsar främst kring hur fackets kontrollverksamhet, mot svartjobb och avtalets efterlevnad, ska finansieras. Facket kräver också bland annat bättre standard för elektrikers traktamentsboende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista