Foto: Scanpix

Bra undervisning i källsortering

Högstadieskolorna i Dalarna är duktiga på att informera eleverna om källsortering. Det visar en undersökning som Dalanytt gjort. Ragnar Jansson är biträdande rektor på Klockarskolan i Säter och han säger att det är viktigt att kunskapen förankras i verkligheten.

Det är inte bara Klockarskolan i Säter som är miljömedvetna. Dalanytts undersökning visar att 14 av 18 högstadieskolor i länet tycker att undervisningen i källsortering är bra. Ragnar Jansson, biträdande rektor på Klockarskolan, säger att förklaringen hänger ihop med själva undervisningen

– Det kan inte bara förklaras på svartatavlan utan det ska förankras i verkligheten. Det ska finnas tydliga behållare där man stoppar i papper, där man stoppar i skräpet, säger Ragnar Jansson.

Vad tycker då Ragnar Jansson att skolan har för roll i att informera 13-16 åringar i källsortering?

– Det är ganska praktisk. Dom är i en formbar ålder. Dom sitter i ganska stora grupper så det är ett enkelt sätt att få ut information, säger Ragnar Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista