Ska bli bättre på att sköta vårdtagarnas tänder

Personalen på länets hemtjänstgrupper och särskilda boende ska bli bättre på att sköta om vårdtagarnas tänder. Det tycker Landstinget Dalarna som i dagarna delar i ut 250 korgar med tandvårdprodukter. Tandhygienisten Marie Dicksved utbildar personalen och hon är glad över gåvan.

– Jag tror det kommer bli jättebra. Jag hoppas i alla fall att ingen som är svårt sjuk ska behöva ligga och lida av att man är torr i munnen, att man inte kan prata på grund av att man har så mycket torrt i munnen, säger tandhygienisten Marie Dicksved.

Med hjälp av diverse tandvårdprodukter kommer företeelser som torr i munnen snart att va ett minne blott. I alla fall på länets särskilda boende och hemtjänstgrupper. För det är till personalen där som landstinget delar ut 250 korgar som innehåller allt från små ficklampor till munspray för just muntorrhet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".