Foto: Robert Ekegren/Scanpix.

Läkare på entreprenad i Ludvika

Nu ska vården vid Ludvika norra vårdcentral bli bättre. I många år har landstinget haft stora problem med att få läkare dit. Det är till och med problem att få stafettläkare att arbeta där. Genom att köpa in läkare på entreprenad, hoppas nu landstinget hitta en varaktigare lösning.

Verksamheten vid Ludvika norra har de senaste sju åren drivits med hjälp av stafettläkare. Kritiken har också varit mycket hård mot detta.
– Man få oftast möta nya läkare och dra sin sjukdomshistoria gång på gång, berättar en patient för Dala Nytt. Och en del läkare bryr sig inte ens om att läsa journalerna ordentligt, innan de träffar oss.
Nu ska landstinget försöka lösa problemen med att köpa in fem läkare, som får arbeta där på entreprenad.
Den borgerliga oppositionen i landstinget stöder förslaget, även om den tycker att man kunnat ha gått ännu längre ifråga om att lägga ut verksamheten utanför landstinget.
– Ett annat problem kan vara att man får olika arbetsgivare inom verksamheten, säger oppositionsrådet Jan Wiklund, som är moderat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista