1 av 2
Göran Greider. Foto: Scanpix
2 av 2
Stig-Björn Ljunggren. Foto: Scanpix

"Socialdemokratin måste vitaliseras"

Debattörerna Göran Greider och Stig-Björn Ljunggren diskuterade arbetarrörelsens framtid under måndagskvällen i Falun. De var överens om att det behövs en ordentlig vitalisering och djupgående idédebatt inom Socialdemokratin i Sverige, annars riskerar partiet att gå i graven.

– Jag ser nu en ganska trött rörelse och jag tror ju att om det ska kunna bli något mer än bara ett återtåg till makten så måste det till en ordentlig vitalisering av partiet, säger chefredaktören Göran Greider.

– Väljarna ville ha bort Persson. Nu fick dom bort Persson då återvänder dom till partiet oavsett om dom har någon politik eller inte. Det är väl socialdemokratins problem att dom tror att dom kan göra som dom vill, säger Stig-Björn Ljunggren, statsvetare.

                                                                

– Jag tror att framtiden finns väldigt mycket i fackföreningsrörelsen. Där är det ändå 18, 19-åringar som kommer, in som inte har föräldrar som är kassörer och allt möjligt i rörelsen. Dom känner av klassamhället, säger Göran Greider.

– Det var en patetisk process efter att Persson avgick. Jag tror det var Carlsson som sa, diskutera ideologi och då får vi väl börja göra det, säger Stig-Björn Ljunggren.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista