Vill göra Orsa till ungdomskommun

Miljöpartisten Sara Källgan vill att Orsa kommun ska arbeta för att göra Orsa till årets ungdomskommun senast 2004. Hon föreslår i en motion till fullmäktige att en kommunal ungdomsplan ska upprättas.
Innan valet besökte Sara Källgarn fritidsgården i centrala Orsa. Där hade ungdomarna redan en idé om att en ungdomsplan måste införas i kommunen. - Idag har vi en barnplan och därefter försvinner ungdomarna ut i det kommunala intet. Ungdomarna behöver synas i de kommunala pappren för att man ska kunna satsa på dem, säger Sara Källgarn till Dalanytt I dag är ungdomarna lågprioriterade i kommunen och ses ofta som en problemgrupp, anser Sara Källgarn. Det vill hon nu ändra på. - Ambitionen ska naturligtvis vara att ständigt vara årets ungdomskommun. Blir vi det 2005 är det inte fy skam det heller. Men abitionen måste vara att göra det så snart som möjligt och så bra som möjligt, säger Sara Källgarn. .
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".